Simroz.org
ستون آزاد

جهنمی به نام لیبی

شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد فروش پناهجویان به عنوان برده در لیبی می‌تواند به عنوان جنایت علیه بشریت تلقی شود.

۱۵ عضو شورای امنیت بالاتفاق در بیانیه‌ای رسمی از مقام‌های لیبیایی خواستند با بررسی گزارش‌ها در مورد فروش پناهجویان، مرتکبان را به سزای اعمالشان برساند.

ماه گذشته ویدیویی در شبکه خبری سی‌ان‌ان منتشر شد که در آن هر پناهجوی آفریقایی به عنوان نیروی کار کشاورزی، ۴۰۰ دلار بفروش می‌رسید. نمایش این فیلم تظاهراتی را در شهرهای اروپا و آفریقا به همراه داشت.

حکومت مورد حمایت سازمان ملل در لیبی اعلام کرده است برای مقابله با این عمل مجرمانه دست به اقدام خواهد زد.

جهنمی به نام لیبی

سازمان ملل وضعیت اقامتگاه‌های پناهجویی در لیبی را اسفبار توصیف کرده است. بر اساس برآوردها حدود ۴۰۰ هزار تا یک میلیون مهاجر در وضعیتی نامناسب به سر می‌برند

به گزارش دویچه وله؛ برده‌فروشی، تجاوز جنسی، شکنجه و گرسنگی شرح احوال مهاجران در لیبی است. نیروهای امنیتی لیبی با مهاجرانی که قصد فرار به اروپا را دارند، به شدت برخورد می‌کنند. لیبی برای این مهاجران جهنمی است که از آن راه فراری نیست.

انتشار تصاویری از بازار برده‌فروشی در لیبی جهان را در شوک فرو برد. دولت واحد لیبی که از حمایت جامعه بین‌الملل برخوردار است، پس از انتشار این تصاویر از تشکیل یک کمیته تحقیق خبر داد.

بسیاری از پناهجویان در راه رسیدن به اروپا تجربیات دهشتناکی را پشت سر می‌گذارند تا جایی که زنگ خطر برای سازمان ملل متحد به صدا درآمده است. این سازمان به همراه اتحادیه اروپا و چند کشور آفریقایی قصد دارند تا پایان سال جاری میلادی (۲۰۱۷) ۱۵ هزار پناهجو را به کشورهایشان باز گردانند. این پناهجویان غالبا اهل نیجریه، گامبیا و گینه هستند. به گفته سازمان ملل مشارکت در این طرح اختیاری است.

سازمان ملل پیشتر نیز وضعیت اقامتگاه‌های پناهجویی در لیبی را اسفبار توصیف کرده بود. بر اساس برآوردها حدود ۴۰۰ هزار تا یک میلیون مهاجر در وضعیتی نامناسب به سر می‌برند و امیدوارند که بتوانند در اولین فرصت ممکن خود را به اروپا برسانند. به گفته مقامات لیبی در حال حاضر حدود ۲۰ هزار نفر در کمپ‌های پناهجویی این کشور اقامت دارند.

دولت واحد لیبی با اتحادیه اروپا قراردادی را برای جلوگیری از ورود پناهندگان از طریق دریای مدیترانه به خاک اروپا با کمک گارد ساحلی لیبی امضا کرده است. برای این منظور مهاجران در آینده در “اقامتگاه‌هایی با شرایط مناسب” اسکان داده خواهند شد. تصویری که مشاهده می‌کنید یکی از همین اقامتگاه‌هاست که در نزدیکی شهر مصراته قرار دارد. این اقامتگاه پیشتر یک زندان بوده است.

پناهجویانی که ماه‌های طولانی در بازداشتگاه‌ها و اردوگاه‌های لیبی به سر برده‌اند در وضعیت جسمی نامناسبی قرار دارند و بر بدنشان آثار شکنجه و آزار جسمی مشاهده شده است.

“سازمان بین‌المللی مهاجرت” چندی پیش اعلام کرد شمار کسانی که در پنج ماه اول امسال خود را از طریق دریای مدیترانه به ایتالیا رسانده‌اند بیش از ۴۱ هزار نفر، و ۱۰ هزار نفر بیشتر از تعداد کل پناهجویان در سال گذشته بوده است.

گارد ساحلی لیبی در این بین شمار زیادی از این مهاجران جوان را متوقف کرده و به خشکی بازگردانده است. این مهاجران در اقامتگاهی در ۴۵ کیلومتری شهر ساحلی طرابلس اسکان داده می‌شوند. سازمان‌های مدافع حقوق بشر از منتقدان سرسخت قراردادی هستند که میان اتحادیه اروپا و لیبی بسته شده است. هدف اصلی و نهایی این قرارداد مسدود کردن مسیر دریای مدیترانه است.

سران اتحادیه اروپا و آفریقا به تازگی در نشستی در کشور ساحل عاج توافق کردند تا با حمایت سازمان ملل و اتحادیه اروپا، یک کمیسیون آفریقایی برای بررسی پدیده‌های نقض حقوق بشر در آفریقا نظیر برده‌فروشی تشکیل شود.

Related posts

مجازات اعدام / کارل مارکس

Sosialism Imroz

نه می بخشیم نه فراموش میکنیم..فلسفه ما مبارزه است …

Sosialism Imroz

پيام ابراهيم باتمانی در رابطه با انتصاب رياست جمهوری !

Sosialism Imroz

Leave a Comment